Sevgili Meslektaşlarım,
Çocuk Ortopedisi Derneği, bu işe gönül vermiş hocalarımızın ve genç meslektaşlarımızın yıllar içerisinde sabır ile yarattıkları ortak evimizdir. Bu dönem seçilen yönetim kurulu olarak evimizi güzelleştirmek ve bir tuğla da biz koymak için çalışmalarımıza başladık. Aldığımız görevin farkındayız ve zorlu pandemi şartlarını da göz önüne alarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.
Öncelikli hedefimiz, Derneğimizin uluslarası saygın konumunu sağlamlaştırmak ve daha ileriye götürmektir. Bu amaçla uluslararası yayın sayılarımızı artırmak, branşında değerli bilim insanlarını davet ederek genç meslektaşlarımız ile buluşturmak amacındayız. Bilimsel ödül desteklerinin artırılması, genç meslektaşlarımızın cesaretlendirilmesi ve dernek içerisinde iş birliğinin artırılması ile bunu başaracağımıza inanıyorum .
Daha önceki dönemlerde de oluşturulmaya çalışılan çalışma gruplarının belirlenmesi ve aktif göreve alınmasının öneminin hepimiz farkındayız. Çalışma grupları ile bir çok meslektaşımızın bilgilerinden faydalanılacak ve ortak akıl oluşturarak çocuk ortopedi branşının daha üretken olması sağlanacaktır. Gruplar içerisinde tecrübeli ve genç meslektaşlarımızın harmanlanması ve birlikte çalışması gelecek yıllarda ülkemizin çocuk ortopedi alanında hak ettiği yere taşıyacağından şüphemiz yoktur.
Bu dönemde sanal medya ortamından yararlanarak ailelere ulaşmak, bilgi aktarımını sağlamak amacındayız. Bugüne kadar meslektaşlarımız için düzenlediğimiz toplantıları aileler ile planlamak istiyoruz. Ülke genelinde, sizlerin katkıları ile, çocukların ve ailelerinin bilgilendirilmesi gelecek sağlıklı nesillerin yetişmesi için önemlidir.
Çocuk Ortopedisinin güçlenmesi üye sayısının artırılması ile mümkün olacaktır. Bu anlamda üzerimize düşenden fazlasını yapmalıyız. Aktif üyelerimizin artması ve genç meslektaşlarımızın aramıza katılması, gelecek yıllarda , bizi daha üretken yapacaktır. Bilimsel üretkenlik ise ulusal ve uluslararsı toplantılarda bizlerin daha çok söz sahibi olması anlamına gelmektedir.
Ülke genelinde daha önceki dönemde başlatılan Gelişimsel Kalça Displazisi tarama programı başarı ile yürütülmektedir. Bu dönemde amacımız serebral palsi başta olmak üzere diğer çocuk ortopedi alanlarında da tarama programlarını hayata geçirmektir. Koruyucu hekimliğin önemini biliyoruz ve bunu hayata geçirmek için tüm dünyada ki modelleri inceleyerek ülkemize uygun modelleri belireyeceğiz. Bu alanda gerekli kurumlar ile işbirliğini artırarak hızlıca yol almak amacındayız
Yeni dönemde herkesi kucaklayan, ötekileştirmeyen bir analyış hakim olacaktır. Kongre ve toplantılarımızda bilimsellik ve liyakat bizim temel düsturumuzdur ve bundan ödün verilmeyecektir. Sizler ile birlikte bu görevi hakkını vererek yapacağımıza inanıyorum.
ÇOD Yönetim Kurulu adına,
Prof. Dr. Muharrem İnan